logo2.jpg
  • Kóstolj Bele A Balatoni Hangulatba!
  • Kóstolj Bele A Balatoni Hangulatba!
  • Kóstolj Bele A Balatoni Hangulatba!
  • Rendes Borfesztivál a Balatonnál
Previous Next

Orbán Gergő az MTV1 Balatoni nyár műsorában

 

 

 

Rendes Borfesztivál: TOP 10 különlegesség

Összeszedtük, hogy többek között miért érdemes kilátogatni augusztus 17-én és 18-án a balatonrendesi borfesztiválra.
 
1. Mert a nagy nevek mellett kis kézműves pincészetek is lesznek
2. Mert nincs hűsítőbb, mint a házi levendulaszörp
3. Mert az ízletes balatoni busát kár lenne kihagyni
4. Mert a Vinitaly díjas Orbán Kőtenger Chardonnay-t is lehet kóstolni
5. Mert az olasz kézműves olívaolaj friss kenyérrel nyerő páros
6. Mert a Szatmári Családi pincészetnél kóstolható a különleges Vulcanus fehérbor 
7. Mert a légvárban való ugrálástól elfáradt gyerekek kürtős kaláccsal és fagyival gyűjthetnek újra erőt
8. Mert könnyen beleszerethetnek Ottmár Dóra kerámiakészítő mester ékszereibe és használati tárgyaiba 
9. Mert élő koncertet ad a balkáni és erdélyi népzenét közel-keleti elemekkel vegyítő Dej'szen 
10. Mert Balatonrendesen még nem volt borfesztivál - ez lesz az első.
 
A lista korántsem teljes, hiszen több mint tíz balatoni borászat változatos kínálata mellett, gyermek- és szórakoztató programokkal, valamint néptánc előadásokkal várják az érdeklődőket a 71 út 71-es km kövénél megrendezett fesztiválra augusztus 17-én és 18-án.
 

Fizetés a helyszínen

A Rendes Borfesztivál hivatalos fizetőeszköze a Fabatka, amelyből a bejáratnál többféle címletet lehet vásárolni: 100, 200, 500 és 1000 Ft-os értékben. A fesztivál standjainál kizárólag Fabatkával lehet fizetni. A fel nem használt Fabatkákat az értékesítő pontokon visszaváltjuk. Természetesen a fesztivál első napján vásárolt Fabatkákat a rendezvény második napján is elfogadják kiállítóink.
 
Borospoharak
 
A borkóstoláshoz minőségi üvegpoharat biztosítunk, melynek bérleti díja 1000 Ft, amelyet a rendezvény végén – épségben visszaszolgáltatott poharak és az eredetei nyugta ellenében – visszaadunk.
 
 

Élőzenei koncertek

 
A Rendes Borfesztivál mindkét napján este nyolc órától élőzenei koncertet ad a balkáni és erdélyi népzenét sajátosan közel-keleti elemekkel vegyítő és újragondoló Dej'szen.
 
"Együttesünk 2011 tavaszán alakult Solymáron, zenénk főképp a balkáni valamint erdélyi, román, cigány népzenéből és közel-keleti elemekből táplálkozik, amit saját ötletekkel és improvizációval színesítünk. Célunk egyre több embernek megmutatni a népzenét – mindegy hogy épp melyikről is legyen szó” – mondta Molnár Tamás az együttes frontembere.
 
 

Halak a borok mellé: keszeg, ponty, fogas és busa

A frissen sült balatoni halkülönlegességekről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gondoskodik.
 
„Nem lehet jobb követe a balatoni ízeknek, mint a frissen sült, ropogós keszeg, a rántott ponty vagy a fogas filé. A Rendes Borfesztiválon ott lesz a Magyar Konyha által különdíjban részesített mobil halsütő kocsink is, amely  az „Egye ki a busát a Balatonból” kampányunknak is élharcosa. Kiváló fogásokat készítünk ebből a távol-keleti eredetű, különösen egészséges húsú halból, amelynek telítetlen zsírsavai védik a szív- és érrendszert” – tudtuk meg Füstös Gábor vezérigazgatótól.
 
 
 

A házigazda: Orbán pincészet

Az Orbán pincészet - a VSOP Balaton-felvidék tagjaként - már sok sikeres boros rendezvény szervezésében és megvalósításában vett részt, azonban most valami egészen különleges és nagyszabású fesztiválra készülnek.
 
"Egy igazi balatoni borfesztivált szeretnénk szervezni Balatonrendesen, hamisítatlan balatoni ízekkel, amelyekhez a borok mellett a helyi ételek és élelmiszerek is hozzátartoznak" - mondta Orbán Gergely, az Orbán pincészet borásza. "Színes programokat igyekszünk szervezni - gondolva kicsikre és nagyokra - és bízunk benne, hogy az időjárás is kedvezően alakul majd augusztus 17-18-án."
 
 

Balatoni bort a Balaton-partra!

A "Balatoni bort a Balaton-partra!” című akcióprogram keretében a kezdeményező VSOP Balaton-felvidék és Badacsonyi KÖR nyolc borászata egységes kommunikáció és rendezvények útján igyekszik minél több Balaton-parti hotelt és vendéglátóhelyet megnyerni az ügynek. Az akció célja, hogy a Balaton parton helyi pincészetek borait kínálják a vendégeknek. Ebbe az akciósorozatba illeszkedik a Rendes Borfesztivál is, ahol 11 balatoni pincészet zamatos borait kóstolhatja a közönség – ráadásul többféle balatoni hal társaságában.
 
„Fontos az odafigyelés a helyi értékekre. Ha ezeket megbecsüljük, azzal a saját jövőnket alakítjuk pozitív irányba. Szerencsére a jó bor már megvan, ráadásul a Balatoni borok palettája igen széles: a zamatos fehérboroktól, a ropogós rozékon át a nagy vörösborokig minden megtalálható, így a legkülönfélébb ételekhez is párosíthatóak” – hangsúlyozta Orbán Gergely, a Rendes Borfesztiválnak helyszínt adó Orbán pincészet borásza.
 
 
logo_szervezok3.jpg